Кримські окупанти ув’язнили фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» у божевільні

Кримські окупанти ув’язнили фігуранта «справи Хізб ут-Тахрір» у божевільні
Емір-Усеїн Куку 

Кримського правозахисника, звинуваченого в тероризмі, ізолювали примусово

Фігуранта ялтинського «справи Хізб ут-Тахрір», правозахисника Еміра-Усеїна Куку утримують в одиночній камері психлікарні Сімферополя, куди його відправили на примусову психіатричну експертизу.

Про це повідомляють «Крим.Реалії».

«За словами адвоката Едему Семедляева, йому про це повідомили пацієнти, які там містяться. Імовірно, Куку помістили в одиночну камеру в перший же день його перебування в психіатричній лікарні - 8 грудня», - йдеться в повідомленні.

Семедляев стверджує, що причини ізоляції Куку - «надумані»: «Спочатку сказали, що у нього короста, потім - що корости немає, і придумали щось ще».

Раніше міжнародна організація Front Line Defenders висловила заклопотаність фактом примусової психіатричної експертизи кримського правозахисника Емір-Усеїна Куку.

8 грудня 2016 року Емір-Усеїн Куку був відправлений на примусову психіатричну експертизу. Пізніше в той же день підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя прийняв рішення продовжити попередній висновок до 8 лютого 2017 року. Емір-Усеин Куку виступає обвинуваченим у так званій «справі Хізб ут-Тахрір» і перебуває в попередньому ув'язненні з 11 лютого 2016 року. Його звинувачують в тероризмі і причетності до мусульманської політичної організації «Хізб ут-Тахрір», яка визнана терористичною в Росії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: