Латвія закрила повітряний простір через зникнення безпілотника

Латвія закрила повітряний простір через зникнення безпілотника
Латвія закрила повітряний простір через зникнення безпілотника

Зник дрон майже добу тому, але поки не повідомляється, що його знайшли

Влада Латвії заборонила цивільним повітряним судам використовувати повітряний простір на висоті до 5 950 метрів через зникнення безпілотника під час випробувань.

Про це повідомляє Агентство цивільної авіації країни.

Зв’язок зник з безпілотником компанії UAV Factory розміром 5,5 на 3,5 метри та вагою 26 кілограмів. Втратили його на висоті понад 200 метрів, швидкість — 70 кілометрів на годину, а пального йому вистачить на 90 годин.

Зник дрон майже добу тому, але поки не повідомляється, що його знайшли. Через інцидент повітряний простір аеропорту «Рига» закрили, у зв’язку з цим літаку компанії SmartLynx довелося сідати у Талині (Естонія), передає Delfi.

У пошуку безпілотника беруть участь літак Ан-2 та гелікоптер Мі-17. Населення просять повідомити, якщо хтось побачить дрон.

Агентство цивільної авіації припускає, що він може летіти прямо, по колу, або ж взагалі вже десь приземлився. Востаннє його бачили біля околиць Баускі та Адажи.

Також Латвія попередила сусідні країни, що безпілотник може залетіти до них. У відомстві зазначили, що це перший подібний випадок у країні, бо люди використовують маленькі дрони, які в разі втрати контролю не можуть полетіти на велику відстань.

Також влада тимчасово відкликала у компанії UAV Factory дозвіл на виконання безпілотниками польотів високого ризику. Таке рішення ухвалили до з’ясування всіх обставин інциденту з втраченим дроном.

Шукати безпілотник планують і вночі, але лише із землі. З 6 ранку у небо для пошуків знову піднімуть авіацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: