Мер Дніпра: У мене буде свій політичний проєкт

Мер Дніпра: У мене буде свій політичний проєкт
Борис Філатов у Дніпрі хоче створити свій політичний проект

Філатов розкрив свої плани на місцеві вибори

Міський голова Дніпра Борис Філатов може створити свій політичний проєкт під місцеві вибори, які відбудуться восени цього року. Про це він заявив в інтерв’ю «Главкому».

«Якщо не будуть внесені антиконституційні зміни до Виборчого кодексу, у мене буде свій політичний проєкт, але подробиці я поки озвучувати не буду», - сказав мер.

Філатов нагадав, що можливі зміни до Виборчого кодексу пов’язані з тим, щоб не дозволити брати участь у виборах місцевим проєктам. За його прогнозом, ця ініціатива закінчиться «галасом» та вибаченням з боку влади перед західними партнерами.

Філатов розповів, що станом на сьогодні соціологічні опитування демонструють його переконливу перемогу у випадку і самовисування, і походу від політичної партії. 

«Якщо я йду в мери самовисуванцем, то перемагаю в першому турі. Якщо ж йду від якоїсь партії, то виходжу у другий тур і перемагаю будь-якого конкурента з перевагою у три рази. Нібито і так, і так перемагаєш, але це різні сценарії», - зазначив він.

Філатов зауважив, що перемогти на виборах мера мало, бо для продуктивної роботи потрібна своя більшість у міськраді.

Він згадав, як збирав нинішню більшість: «Ті депутати, які мене ненавиділи і по стелі бігали, стали моїми щирими симпатиками. Вони зараз приходять до мене і кажуть: веди нас на вибори своєю партією».

При цьому міський голова Дніпра скептично ставиться до можливості балотуватися від партії «Слуга народу». 

«Ніколи не кажи ніколи, але це буде виглядати зовсім недобре та нещиро. Після того, як Володимир Олександрович заявив на своїй багатогодинній пресконференції, що не буде підтримувати ані мене, ані Труханова, ані Кернеса. Думаю, мені цього ніхто не запропонує», - сказав він, відповідаючи на питання журналіста.

Нагадаємо, відповідно до статті 141 Конституції України чергові вибори сільських, селищних, міських, районних, обласних рад, сільських, селищних, міських голів відбуваються в останню неділю жовтня п’ятого року повноважень відповідної ради чи відповідного голови, обраних на чергових виборах. Таким чином, чергові місцеві вибори мають відбутися 25 жовтня 2020 року.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: