Лавров розказав італійській газеті, звідки на Донбасі взялося стільки зброї

Лавров розказав італійській газеті, звідки на Донбасі взялося стільки зброї
Сергій Лавров

Сторони в конфлікті воюють тією зброєю, яка залишилася в Україні... з моменту розпаду СРСР, переконує італійців головний дипломат Путіна

Твердження щодо присутності російського важкого озброєння на південному сході України, – зі сфери фантастики. Про це глава МЗС РФ Сергій Лавров сказав в інтерв’ю італійській газеті Corriere della Sera, переклад якого публікує офіційний сайт відомства.

«Сторони в конфлікті воюють тією зброєю, яка залишилася на Україні з моменту розпаду СРСР. Київ, крім усього іншого, намагається компенсувати свої втрати поставками озброєнь з країн НАТО, зокрема летальних», – переконує він.

Як повідомлялося, президент РФ Володимир Путін сьогодні під час щорічного послання до Держдуми заявив, що Росія останніми роками зіткнулася зі спробами зовнішнього тиску. «У діло було пущено все: від міфів про російську агресію, пропаганду, втручання в чужі вибори до цькування наших спортсменів, включаючи паралімпійців... Замовні інформаційні кампанії, винайдення і вкидання компроматів, менторські повчання всім уже добряче набридли», – зазначив він.

Нагадаємо, під час послання Путін також переконував, що економіка РФ падає не через війни, в які він втягнув Росію.

Як повідомлялось, Європарламент ухвалив резолюцію щодо протидії російським ЗМІ. У документі йдеться, що пропаганда є частиною «гібридної війни» і спрямована на те, щоб «спотворити правду, посіяти сумніви і ворожнечу між країнами союзу».

Нагадаємо, директор ЦРУ Джон Бреннан сказав президенту США Дональду Трампу, що не слід довіряти Росії. «Росія – країна, яка дбатиме лише про власні національні інтереси, часто за рахунок заподіяння шкоди інтересам інших країн, – зауважив шеф ЦРУ. – Не думаю, щоб російські обіцянки було виконано».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: