Лідер Аграрної партії підозрює, що селяни ховають урожай у тіні

Лідер Аграрної партії підозрює, що селяни ховають урожай у тіні

Навчений історією український селянин, коли держава починає його грабувати, іде в тінь, - зазначив Скоцик

Лідер Аграрної партії Віталій Скоцик вважає, що аграрії не показують справжній розмір урожаю, оскільки влада скасувала спецрежим ПДВ для них. Про це він сказав в інтерв’ю «Главкому».
«Ви бачили останній парадокс ДФС та Мінфіну, коли було фактично зупинено виплату повернення ПДВ по всій країні? Ми ж попереджували минулого року: навчений історією український селянин, коли держава починає його грабувати, іде в тінь. Ось, наприклад, з’явилася інформація про те, що Одещина намолотила 2 млн тонн зерна. Насправді Одещина намолотила значно більше – ми думаємо, що понад 3 млн тонн, просто їх не показують, - підозрює Скоцик.
«Тому, якщо в когось була надія, що зберуться гроші із того, що селянин буде реалізовувати зерно і платити державі ПДВ, то вона була хибна. Тож грошей із селян не зібрали, проте експортерам виплатили майже 27 млрд і весь держбюджет накрився мідним тазиком», - додав експерт.
Він зазначив, що уряд не дослухався до пропозицій аграріїв. «Ми давали попередньому і сьогоднішньому урядам чітку пропозицію. Уперше в історії аграрії сіли за один стіл і створили Всеукраїнський аграрний форум із 22 ключових асоціацій. Цей форум створив Всеукраїнський страйковий комітет. Ми провели сім великих загальнонаціональних страйків, серед яких п’ять було щодо системи оподаткування і два – проти зняття мораторію на продаж сільгоспземель. Ми відпрацювали консолідований законопроект між усіма асоціаціями, який презентували у Верховній Раді. Законопроект під номером 3851-1 власне повертав систему оподаткування до того рівня, який був до 1 січня 2015 року. Він пройшов слухання і був затверджений аграрним комітетом, податковим комітетом, але досі не був винесений на голосування у Верховній Раді. Уряд поки глухий, тому на осінь аграрії готують всеукраїнський страйк», - заявив Скоцик.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: