Ліга арабських держав закликала США скасувати рішення щодо Єрусалиму

Ліга арабських держав закликала США скасувати рішення щодо Єрусалиму
У Єрусалимі і на палестинських автономних територіях внаслідок відбулись сутички демонстрантів з ізраїльськими силовиками

У Каїрі пройшли зустрічі представників Ліги арабських держав

Ліга арабських держав (ЛАД) зажадала від США відмовитися від рішення визнати Єрусалим столицею Ізраїлю.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на заяву.

9 грудня в Каїрі пройшли зустрічі представників ЛАД.

У спільній заяві арабські країни назвали рішення президента США Дональда Трампа «небезпечним порушенням міжнародного закону», яке не має сили.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп оголосив про рішення визнати столицею Ізраїлю Єрусалим.

Таке рішення Трампа викликало численні протести по всьому світу. Відтак, на палестинській території, зокрема, палили портрети Трампа, а рух ХАМАС пообіцяв улаштувати 9 грудня «день гніву».

Палестинці вважають східну частину Єрусалима своєю територією. Її армія Ізраїлю відбила у 1967 році і приєднала до решти міста постановою парламенту у 1980 році.

ООН вважає східний Єрусалим окупованою територію, у той час як влада Ізраїлю вважає його своїм.

У Єрусалимі і на палестинських автономних територіях внаслідок сутичок демонстрантів з ізраїльськими силовиками загинула одна людина та щонайменше 760 були поранені.

Позиція України щодо Єрусалима полягає в тому, що його статус має бути визначений за результатами переговорного процесу та у відповідності до резолюцій Ради Безпеки ООН.

Представники в ООН п'яти європейських країн - Німеччини, Франції, Великобританії, Швеції та Італії - заявили, що рішення президента США Дональда Трампа щодо Єрусалима суперечить резолюціям Ради Безпеки (РБ) ООН та є «непродуктивним».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: