Литва виявила російський тягач із радіоактивними будматеріалами

Литва виявила російський тягач із радіоактивними будматеріалами
Тягач прямував до Німеччини 
Фото: ЕРА

Радіоактивний фон під час перевірки будматеріалів, які везли в Німеччину, у 7,5 раза перевищив максимально допустиму концентрацію

Увечері 31 березня в литовському місті Шальчинінкай поряд із білоруським кордоном було виявлено тягач Volvo з будматеріалами, що в кілька разів перевищують допустимий рівень іонізуючого випромінювання.

Про це повідомляє «Німецька хвиля» з посиланням на Службу охорони державного кордону Литви.

Випромінювання виявлено за допомогою портальних радіаційних воріт. Радіоактивний фон становив 1,5 мкЗв на годину за допустимих 0,2 мкЗв на годину.

Джерелом випромінювання виявилися ізотопи радію-226.

Автомобіль мав російські номери, а за кермом перебував громадянин Білорусі.

Вантаж було призначено для транспортування до Німеччини.

Тягач із вантажем повернули на територію Білорусі після оформлення всіх документів.

Нагадаємо, 4 березня у британському Солсбері чоловікові і жінці стало погано в торговому центрі, після чого вони були шпиталізовані з серйозним отруєнням невідомою речовиною. Постраждалими виявилися російський розвідник Сергій Скрипаль, який був засуджений в РФ за шпіонаж на користь Великої Британії, та його донька.

6 березня голова Міністерства закордонних справ Великої Британії Борис Джонсон попередив Росію про можливі санкції, якщо буде доведено, що за таємничим отруєнням колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля стоїть Кремль. 

7 березня ЗМІ повідомили, що речовину, якою у Великій Британії, імовірно, отруїли Скрипаля, було використано під час штурму захопленого терористами театрального центру в Москві (Росія) на Дубровці в 2002 році. За словами журналістів, це був фентаніл.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: