Лоукостер Norwegian оголосив про банкрутство своїх «дочок» у Швеції та Данії

Лоукостер Norwegian оголосив про банкрутство своїх «дочок» у Швеції та Данії
Через пандемію Norwegian Air оголосила про часткове банкрутство

Авіакомпанія Norwegian Air несе збитки через пандемію коронавірусу у світі

Одна із найкращих бюджетних авіакомпаній світу Norwegian (Norwegian Air Shuttle) повідомила про часткове банкрутство та скорочення близько п’яти тисяч працівників у зв’язку із кризою пов’язаною з пандемією коронавіруса. Про це повідомляється в офіційному пресрелізі авіакомпанії.

Заявки на банкрутство подані щодо чотирьох дочірніх компаній в Швеції та Данії, в яких були працевлаштовані пілоти та бортпровідники. Також в авіакомпанії повідомили, про розірвання угод щодо залучення екіпажів OSM Aviation.

«Вплив коронавірусу на галузь авіаперевезень є безпрецедентною. Ми зробили все можливе, щоб уникнути прийняття цього крайнього рішення, і ми попросили державної підтримки Швеції та Данії», – сказав генеральний директор авіакомпанії Джейкоб Шрам.

За попередньою інформацією вищезазначені дії зачеплять 4705 працівників, зокрема 1571 пілотів та 3134 бортпровідників. Зазначається, що близько 700 пілотів та 1300 бортпровідників збережуть роботу, оскільки вони працевлаштовані в компаніях, які базуються в Норвегії, Франції та Італії.

Нагадаємо, що раніше угорський лоукостер Wizz Air заявив, що здатний зупинити польоти на період аж до трьох років і не збанкрутувати.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: