Льовочкін заявив, що йому наполегливо пропонували продати «Інтер»

Льовочкін заявив, що йому наполегливо пропонували продати «Інтер»

Нардеп натякає на причетність міністра МВД Арсена Авакова до підпалу компанії НІС

Народний депутат від Опозиційного блоку Сергій Льовочкін заявив, що йому наполегливо пропонували продати свою частку телеканалу «Інтер» за «пожежними цінами». Про це повідомляється на сайті Опозиційного блоку, який посилається на статтю депутата у виданні Politico.

«Мені наполегливо раніше пропонували продати мій телеканал за «пожежними» цінами. Контроль над «Інтером» і його мільйонною аудиторією по всій країні дасть тим, хто сьогодні при владі, інструмент контролю за публічною дискусією. І дуже зручно позбавить від дратівної їхньої критики» , - зазначає пан Льовочкін.

Він також натякає на причетність міністра МВД Арсена Авакова до підпалу компанії НІС і зазначає, що факт нападу на телеканал свідчить про стан свободи слова в Україні.

«Те, що передувало нападу на телеканал і те, що послідувало за цим, так само красномовно свідчить про стан свободи слова в Україні сьогодні, як сам факт нападу. Mіністр внутрішніх справ, телеканал друзів якого прибув на сцену пожежі серед перших, публічно заявив, що моє місце – у в'язниці», - зазначив народний депутат.

Як повідомлялося, 4 вересня у Києві горіла будівля телеканалу «Інтер» за адресою вул. Щусева, 26. Безлад під будівлею «Інтера» починався як мирний мітинг ветеранів АТО. У поліції повідомили, що група осіб, приблизно 20 людей, прийшли до будівлі, встановили туристичні палатки та принесли шини. Згодом шини підпалили та кинули у будівлю, за попередньою інформацією, «коктейль Молотова». В результаті пожежі в будівлі телеканалу «Інтер» є постраждалі,пошкоджена телестудія.

За фактом пожежі у приміщенні телеканалу відкрито провадження за двома статтями – 296 «Хуліганство» та 194 – «Умисне знищення або пошкодження майна».

Глава МВС Арсен Аваков заявив, що особи, які організували пікет біля будівлі, де розташований офіс компанії «Національні інформаційні системи» телеканалу «Інтер», раніше служили у 30-й бригаді Збройних сил України.

Правоохоронці повідомляли, що керівництво «Інтера» відмовлялось надати МВС відео з камер спостереження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: