Луценко розповів про справи Каська та Шабуніна

Луценко розповів про справи Каська та Шабуніна

Новий генпрокурор зробив Шабуніну цікаву пропозицію

Провадження щодо екс-заступника генпрокурор Віталія Каська Генеральна прокуратура України передасть у Національне антикорупційне бюро, а провадження у справі активіста Віталія Шабуніна закриють. Прое це на прес-конференції повідомив новий генпрокурор україни Юрій Луценко.

«Якщо у Генпрокуратури є питання до свого заступника, то вони мають скеровуватися в Національне антикорупційне бюро», – сказав він. Луценко додав, що саме цей орган повинен зробити висновок щодо кримінального провадження Каська: або закрити, або направити в суд.

«Стосовно пана Шабуніна. У мене для нього є дві гарні новини. Перша, мені доповіли, що у матеріалах використання коштів американського гранту немає підстав для кримінального провадження. А отже вона буде закритою», - заявив він.

Водночас Луценко зазначив, що у Закарпатській області є вакансія - місцевого прокурора. «Пропонував би йому спрямувати свою кипучу енергію і знання, як працювати у прокуратурі на цій посаді. Конкурс буде оголошений під керівництвом Валентини Теличенко», - додав Луценко.

Нагадаємо, Луценко погодив з американськими партнерами формат і графік створення Генеральної інспекції, яка буде виявляти «перевертнів» у ГПУ.

Луценко дає свою першу прес-конференцію на посаді генпрокурора.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: