Львівські депутати вимагають від МЗС України закрити російське консульство у Львові

Львівські депутати вимагають від МЗС України закрити російське консульство у Львові
Днями львів’яни зареєстрували електронну петицію щодо закриття Генерального консульства Росії у Львові

«Закриття оплоту «русского мира» у Львові зменшить провокації, що вчиняють агенти розвідки ФСБ РФ проти людей, пам’яток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України», – мовиться у зверненні львівських депутатів

Депутати Львівської міськради звернулись до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з вимогою закрити російське консульство у Львові, оскільки це «оплот русского мира». Про це повідомляє Радіо Свобода.

«Закриття оплоту «русского мира» у Львові, а саме так потрібно назвати російське консульство у місті, продемонструє агресору наше ставлення до злочинів, які тривають на території України впродовж останніх п’яти років. Упевнені, що такі дії призведуть до покращення політичної ситуації в регіоні, значно зменшить соціальну напругу та провокації, що вчиняють агенти розвідки ФСБ РФ проти людей, пам’яток української державності, а також пам’ятників видатним борцям за незалежність України», – мовиться у зверненні львівських депутатів, яке було підтримане більшістю голосів сьогодні під час сесії міської ради.

Днями львів’яни зареєстрували електронну петицію щодо закриття Генерального консульства Росії у Львові.

Це не вперше, коли у Львові вимагають закриття Генерального консульства. Такі звернення до МЗС України від різних політичних і громадських середовищ надходили від 2013 року.

Російське консульство у Львові з 2002 року орендує приватний будинок у престижному районі Львова по сусідству із Західним регіональним управлінням Державної прикордонної служби України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: