Ляшко ініціює розпуск складу НКРЕКП через введення абонплати на газ

Ляшко ініціює розпуск складу НКРЕКП через введення абонплати на газ
Олег Ляшко

Ляшко дав команду фракціям по всій Україні скликати позачергові сесії з вимогою скасувати рішення НКРЕКП

Лідер «Радикальної Партії» Олег Ляшко заявив, що на наступному пленарному тижні буде ініціювати в парламенті розпуск нинішнього складу НКРЕКП і обрання нового в зв'язку з рішенням про введення щомісячної абонплати за підключення до системи газопостачання.

Про це політик написав на своїй сторінці в Facebook.

«Сьогодні Прилуцька міська рада з ініціативи нашої фракції прийняла звернення до президента України, Кабінету Міністрів, голови Верховної Ради, голові НКРЕКП з вимогою негайно скасувати рішення НКРЕКП, яким введено щомісячну абонплату за підключення до системи газопостачання», - написав він.

За словами Ляшка, на українців накинули «чергову тарифну петлю у вигляді абонплати за газ». Він зазначив, що з 1 квітня споживачі будуть змушені платити щомісяця абонентську плату за підключення до системи газопостачання незалежно від фактичного обсягу споживання газу.

«Це рішення боляче вдарить насамперед по простих громадянах, які і так економно споживають газ. Найбільше постраждають ті абоненти, які сезонно користуються газом. -. Наприклад, використовують його лише влітку на дачі. Також постраждають ті люди, які мало споживають газу, не мають лічильників і мають велику кількість прописаних на своїй житлоплощі у них плата може зрости в півтора, а то і більше разів. При цьому субсидії на оплату цих нових поборів не передбачені», - .. написав нардеп.

Ляшко також заявив, що дали команду фракціям по всій Україні скликати позачергові сесії з вимогою скасувати рішення НКРЕКП.

«А в понеділок, 3 квітня, я подаю до суду відповідний позов», - заявив нардеп.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: