Манафорт намагався вплинути на свідків у його справі

Манафорт намагався вплинути на свідків у його справі
Пол Манафорт

Манафорт намагався зв'язатися зі свідками по телефону

Колишній керівник передвиборчого штабу чинного президента США Дональда Трампа Пол Манафорт намагався вплинути на потенційних свідків у його справі.

Як повідомляє The New York Times, відповідну інформацію надав суду спецпрокурор Роберт Мюллер.

За даними видання, Манафорт намагався зв'язатися зі свідками по телефону і через зашифровану програму обміну повідомленнями.

Як наголошується, в зв'язку з цим спецпрокурор попросив федерального суддю переглянути умови звільнення екс-глави штабу Трампа або ж скасувати це рішення повністю.

Раніше повідомлялося, що дату відкриття процесу у справі Пола Манафорта перенесли на 24 липня 2018 року.

В кінці жовтня 2017 року стало відомо, що Манафорт і його бізнес-партнер Рік Гейтс звинувачуються в тому числі в змові проти США, приховуванні від влади лобістської діяльності в інтересах України, а також у відмиванні грошових коштів.

Як повідомлялося, офіс спецпрокурора Мюллера виніс звинувачення екс-раднику президента Януковича та голові президентської кампанії Дональда Трампа Полу Манафорту у відмиванні мільйонів доларів та діям у якості незареєстрованого іноземного агента. Він не визнав себе винним. Судовий розгляд по його справі призначений на 17 вересня. Крім того, Пол Манафорт також є учасником судових справ в Александрії (штат Вірджинія), пов'язаними з податками.

Декілька днів тому суд відмовився зняти з Манафорта звинувачення в дачі неправдивих свідчень.

Читайте також переклад статті The New York Times: Україна заморозила справу, де фігурує Манафорт, аби не дратувати Трампа

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: