Планувалося створити 12 зон безпеки на Донбасі - експерт

Планувалося створити 12 зон безпеки на Донбасі - експерт

Угода про відведення військ на Донбасі - це продовження переговорів під час візиту до Києва міністрів закордонних справ Німеччини і Франції, - Горбач

Досягнута у Міську угода про відведення військ в районі Станиці Луганської, Золотого і Петрівського – це наслідок переговорів у Києві міністрів закордонних справ Німеччини і Франції. Про це в ефірі «5 каналу» заявив політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач.
«Це формальний крок назустріч один одному. І я хотів би наголосити, що це продовження от тих переговорів під час візиту до Києва міністрів закордонних справ Німеччини і Франції Штайнмаєра і Еро. Вони про це говорили, про так звані зони безпеки, планувалося їх аж дванадцять, поки що пілотні зони ось ці три», – заявив Горбач.
Нагадаємо, у середу, 21 вересня, у Мінську було підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі. Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік заявив, що досягнута в Мінську домовленість про відведення військ і озброєння стосується трьох ділянок - Станиці Луганської, Золотого і Петровського.
З текстом угоди можна ознайомитися тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: