Контактна група обговорить формування ще семи зон безпеки на Донбасі

Контактна група обговорить формування ще семи зон безпеки на Донбасі

Наступне засідання контактної групи в Мінську заплановано на 5 жовтня

Тристороння Контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі найближчим часом розгляне можливість створення ще семи зон безпеки на лінії зіткнення. Про це повідомило «Інтерфаксу» джерело в підгрупі з безпеки.
«Передбачається вивчити досвід реалізації механізму зон безпеки на трьох пілотних ділянках та в подальшому розглянути питання про формування семи додаткових зон безпеки на лінії зіткнення, довівши таким чином їхню загальну кількість до десяти», - сказало співрозмовник агентства.
Раніше повідомлялося, що наступне засідання контактної групи в Мінську заплановано на 5 жовтня.

Нагадаємо, у середу, 21 вересня, у Мінську було підписано рамкове рішення Тристоронньої контактної групи про розведення сил і засобів на Донбасі. Спецпредставник ОБСЄ в ТКГ Мартін Сайдік заявив, що досягнута в Мінську домовленість про відведення військ і озброєння стосується трьох ділянок - Станиці Луганської, Золотого і Петровського.
З текстом угоди можна ознайомитися тут.

Політичний аналітик Інституту Євроатлантичного співробітництва Володимир Горбач зазначав, що досягнута у Міську угода про відведення військ – це наслідок переговорів у Києві міністрів закордонних справ Німеччини і Франції. За його словами, вони говорили про зони безпеки і планувалося, що їх буд аж дванадцять.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: