Марсохід Perseverance здійснює посадку на Червону планету (відео)

Марсохід Perseverance здійснює посадку на Червону планету (відео)

Марсохід Perseverance шукатиме ознаки стародавнього мікробного існування на Червоній планеті

Марсохід, що залишив Землю 30 липня 2020 року, здійснить посадку в районі 45-кілометрового кратера Єзеро

Близько 21:15 за київським часом розпочнеться пряма трансляція приземлення марсоходу NASA Perseverance («Наполегливість») Mars Rover на Червону планету.

Про це повідомляється на сайті американського відомства.

Для початку марсоходу потрібно благополучно здійснити посадку, а це дуже непросте завдання. На відміну від Місяця, Марс має атмосферу, що сильно ускладнює приземлення: лише близько 40% подібних місій закінчуються успіхом.

Марсохід, що залишив Землю 30 липня 2020 року, здійснить посадку в районі 45-кілометрового кратера Єзеро на західній околиці рівнини Ісіди у північній півкулі Марса. Учені вважають, що 3,5-3,9 мільярда років тому там розташовувалися дельта річки й озеро.

Дана посадка апаратів NASA на Марс стане вже дев’ятою, а один з попередніх марсоходів – Curiosity («Допитливість») й досі активний. З моменту посадки у 2012 році він вже подолав 23 кілометри поверхнею планети.

Марсохід Perseverance шукатиме ознаки стародавнього мікробного існування на Червоній планеті. Він також допоможе скласти характеристику клімату та геології планети і буде першою планетарною місією зі збору зразків марсіанського каменю та реголіту (зламаного каменю й пилу). У NASA планують, що місія апарату на Червоній планеті триватиме впродовж 687 днів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: