Матері політв’язня Кольченка телефонували з Росії з вимогами

Матері політв’язня Кольченка телефонували з Росії з вимогами
Олександр Кольченко

Російський представник вимагав, щоб мати вмовила Кольченка припинити голодування

Відколи незаконно утримуваний у Росії українець Олександр Кольченко оголосив голодування, ніхто з представників української влади не зв’язався із його матір’ю Ларисою Кольченко, яка підтримує зв’язок із сином через адвоката. Про це Лариса Кольченко розповіла в ефірі «Громадського радіо».

Вона додала також, що отримала телефонний дзвінок з погрозами від російської сторони, а саме від представника громадської наглядової ради Челябінської області Василя Катане.

«1 червня мені подзвонив чоловік, що представився членом суспільно-наглядової ради Челябінської області. Він вимагав, щоб я вмовила Сашу припинити голодування, і просив не зустрічатися з адвокатом. Усе це зроблено для того, щоб Саша опинився в ізоляції, не відчував підтримки і відмовився від прийнятого рішення», — сказала Кольченко.

Вона додала, що не має зараз жодного зв’язку з сином, але припускає, що на нього також тисне адміністрація колонії з вимогою припинити голодування.

Кольченко розповіла також, що адвокат, який зараз відвідує Олександра, не займається його захистом, а просто зустрічається з ув’язненим і передає інформацію.

«Адвокат відвідав його 31 травня. З його слів, Саша дуже схуд, але на здоров’я не скаржився. Раніше йому діагнозували дефіцит ваги, він лежав у лікарні. За чотири роки перебування в колонії у нього підірване здоров’я, і це голодування може завдати йому непоправної шкоди», — розповіла Лариса Кольченко.

Нагадаємо, український політв’язень, незаконно ув’язнений у Росії Олександр Кольченко оголосив голодування 31 травня. Його вимога — звільнити незаконно ув’язненого Олега Сенцова. Таким чином Кольченко вирішив підтримати Сенцова, який голодує від 14 травня, вимагаючи звільнити всіх українських політв’язнів, яких утримує російська влада.

Зазначимо, у Києві на Майдані Незалежності пройшла акція на підтримку українського політв'язня, кінорежисера Олега Сенцова.

Зазначимо, стан здоров'я українського активіста Володимира Балуха, безстрокове голодування якого триває в СІЗО Сімферополя, тяжкий. Він фізично виснажений і знесилений.

Російська влада вкотре відмовила українському консулу в зустрічі із засудженим українцем Олександром Кольченком.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: