Матіос попросив Міноборони перенести експеримент з мінометами «Молот»

Матіос попросив Міноборони перенести експеримент з мінометами «Молот»
Головний військовий прокурор Анатолій Матіос
Фото: Главком

Головний військовий прокурор хоче перенести експеримент на середу

Головний військовий прокурор України Анатолій Матіос направив листа міністру оборони України Степану Полтораку з проханням перенести слідчий експеримент з мінометами «Молот» з 10 на 11 липня.

Про це Матіос повідомив на своїй сторінці у Facebook.

За його словами, слідство отримало ухвалу Рівненського суду про проведення експерименту лише о 17:00 9 липня, у зв'язку з чим просить перенести його.

«Причина проведення експертизи лише в середу 11.07.2918р. - експертам необхідно прибути на полігон, ознайомитися з наявними на цей час зібраними доказами та матеріалами кримінального провадження, а також визначитися щодо необхідної методики підриву/детонації», - написав Матіос.

Він додав, що Міноборони надало для експерименту два міномети «Молот» з тієї ж заводської партії, що і міномет, який спричинив загибель військовослужбовців.

Раніше Матіос назвав попередню причину вибуху на Рівненському полігоні.

Нагадаємо, військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні, в результаті якого загинули троє бійців та дев’ятеро постраждали.

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

У Міноборони озвучили основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки. Президент Петро Порошенко доручив на навчаннях до завершення розслідування міномети «Молот» не застосовувати.

Читайте також: Смертельний «Молот» Пашинського. Усі подробиці трагедії на Рівненському полігоні

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: