Вибух на полігоні: Порошенко тимчасово заборонив використовувати міномети «Молот»

Вибух на полігоні: Порошенко тимчасово заборонив використовувати міномети «Молот»

Президент доручив міністру оборони Степану Полтораку та голові Генштабу Віктору Муженку терміново розібратися в причинах трагедії

Президент Петро Порошенко вимагає надати йому наприкінці наступного тижня перші результати розслідування щодо вибуху міномета на Рівненському загальновійськовому полігоні.

Про це очільник держави заявив під час передачі Повітряним силам ЗСУ відремонтованого та модернізованого заводом літака Ан-26.

Він висловив співчуття родинам загиблих і побажав швидкого одужання тим, хто зазнав поранень.

Президент доручив міністру оборони Степану Полтораку та голові Генштабу Віктору Муженку терміново розібратися в причинах трагедії та вжити вичерпні заходи, щоб такого не допустити знову. 

«Даю доручення на навчаннях до завершення розслідування зазначені міномети не застосовувати. Доповісти мені наприкінці наступного тижня про перші результати розслідування», - наголосив Порошенко.

Нагадаємо, у результаті розриву міномету під час бригадних тактичних навчань з бойовою стрільбою на Рівненському полігоні загинули троє військовослужбовців, ще дев'ять отримали поранення різних ступенів тяжкості.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за фактом вибуху на Рівненському полігоні.

Прем'єр-міністр Володимир Гройман заявив, що Кабінет міністрів напрацює необхідні пропозиції, щоб в Україні більше не повторилася ситуація із загибеллю військових від вибуху вітчизняної техніки.

Також Міноборони озвучило основну версію вибуху на Рівненському полігоні - це порушення техніки безпеки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: