«Метінвест» в 2018 році інвестує в природоохоронні проекти ММК ім. Ілліча і «Азовсталі» 600 млн грн

«Метінвест» в 2018 році інвестує в природоохоронні проекти ММК ім. Ілліча і «Азовсталі» 600 млн грн

Реалізація проектів і наявність у виробників необхідного обладнання дозволило «Азовсталі» прискорити екологічну модернізацію

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія «Метінвест» в 2018 році направить на реалізацію природоохоронних проектів Маріупольського металургійного комбінату ім. Ілліча (ММК) і «Азовсталі» (обидва - Донецька область) близько 600 млн грн.

Як повідомляється в прес-релізі групи, «зелені» інвестиції ММК ім. Ілліча і «Азовсталі» в останні роки продовжують зростати, збільшившись у 5,6 раза з переходом від проектування газоочисних установок до їх будівництва. Так, фінансування будівництва, модернізації та обслуговування природоохоронного устаткування зросло з 106,4 млн грн в 2017 році до 600 млн грн в поточному.

Реалізація проектів і наявність у виробників необхідного обладнання дозволило «Азовсталі» прискорити екологічну модернізацію.

«У серпні почали готувати фундамент і вже у 2019 році побудуємо сучасну систему очистки у відділенні десульфурації чавуну. На рік раніше плану, оскільки з'явилося відповідне обладнання, нам вдалося його законтрактувати», - сказав гендиректор «Азовсталі» Енвер Цкітішвілі, якого цитує прес-служба.

У свою чергу, гендиректор ММК ім. Ілліча Тарас Шевченка додав, що йде підготовка до початку будівництва нової газоочистки на конвертері №3. Раніше сучасні очисні системи були встановлені на ще двох конвертерах. На аглофабриці на зонах спікання 10 агломашин і зонах охолодження трьох агломашин встановлені сучасні італійські циклони, які очищають димові гази. На трьох з 12 агломашин запущена друга ступінь очищення газів від пилу. На аглофабрику випадає до 80% всіх викидів комбінату. У 2019-2020 рр. поетапний запуск комплексу фільтрів на всіх 12 агломашинах дозволить знизити викиди удвічі.

«Металургійні комбінати продовжать регулярно інформувати місцеву владу і громадськість Маріуполя про виконання природоохоронних проектів та публічно відповідати на питання громади, щоб не допустити політизації теми екології та дискредитації громадського діалогу. З ініціативи міського голови Вадима Бойченка наступна зустріч з громадськістю у форматі виконкому відбудеться за два тижні», - констатується в прес-релізі. 

«Метінвест» - найбільший гірничо-металургійний холдинг України. Підприємства групи знаходяться, в основному, в Донецькій, Луганській, Запорізькій і Дніпропетровській областях. «Метінвест» є вертикально інтегрованою гірничодобувною групою компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку ЗРС і вугілля та виробництва коксу до випуску напівфабрикатів і кінцевої продукції зі сталі, трубопрокату і рулонів, а також виробництва іншої продукції з високою доданою вартістю. Група складається з видобувних і металургійних підприємств, що знаходяться в Україні, Європі та США, в своєму розпорядженні мережу продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Основними акціонерами «Метінвесту» є група СКМ (71,25%) і «Смарт-холдинг» (23,75%), які спільно керують компанією.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: