Міненерговугілля готує законодавчу базу для підтримки ТЕЦ

Міненерговугілля готує законодавчу базу для підтримки ТЕЦ
Ольга Буславець

24 жовтня триває другий день Міжнародного енергетичного форуму Open Energy Week

Міністерство енергетики та вугільної промисловості України наразі розробляє законопроект щодо тимчасової підтримки ТЕЦ, які не мають технічних можливостей працювати в новій моделі ринку.

Про це заявила директор Департаменту електроенергетичного комплексу Міненерговугілля Ольга Буславець під час виступу на Міжнародному енергетичному форумі «Тиждень Відкритої Енергетики» (Open Energy Week) у вівторок, 23 жовтня. Та повідомила, що розробкою відповідного законопроекту займається Координаційний центр по впровадженню реформи енергоринку.

«Найближчим часом ми повинні провести технічні заходи щодо синхронізації з європейською енергосистемою. Втім, ми повинні поєднувати свободу на енергоринку з великою відповідальністю», – заявила пані Буславець. Та зазначила, що найголовніший орієнтир для реформ в енергетиці – це інтереси споживачів.

Нагадаємо, сьогодні, 24 жовтня триває другий день Міжнародного енергетичного форуму. Тема першої сесії: «Ринок електричної енергії. Акцент на споживача».

Форум Open Energy Week – це 5 днів професійної та відкритої дискусії, обміну досвідом та планами розвитку паливно-енергетичної галузі України між досвідченими фахівцями ПЕК, інвесторами, представниками влади та експертами. Організатор Форуму – Всеукраїнська Енергетична Асамблея (ВЕА). Модератор Форуму – Голова Ради ВЕА Іван Плачков.

Пряму трансляцію другого дня Форуму можна переглянути за посиланням: 

 

Міжнародний енергетичний форум проходить 23-27 жовтня за адресою: «Гольф Центр Київ» / Гранд Хол, Оболонська набережна, 20.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: