Міністр економіки Франції заперечив протиріччя із Німеччиною по митам США

Міністр економіки Франції заперечив протиріччя із Німеччиною по митам США
Міністр економіки Франції Бруно Ле Мейра

Очільник Єврокомісії відвідає США 25 липня

Міністр економіки Франції виступив із низкою заявив щодо відносин ЄС і США у сфері торгівлі. Так, за словами Бруно Ле Мейра, ЄС не повинен розглядати можливість вести переговори щодо угоди про зону вільної торгівлі із США, пише видання EU Observer.

Перш за все, Вашингтон за його словами має зняти запроваджені в червні 2018 року мита на сталь із ЄС. Французький міністр висловив переконання, що світова торгівля не повинна спиратися на закони джунглів. При цьому Ле Мейр заперечив наявність будь-яких протиріч між Францією і ФРН щодо того яку саме політику проводити у питанні американських мит.

Дані заяви міністр економіки Франції озвучив напередодні візиту глави Європейської комісії Жана-Клода Юнкера до США, який має відбутися 25 липня 2018 року. У рамках цього візиту очікується, що лідери США і ЄС обговорять протиріччя в сфері торгівлі – американські мита на сталь і європейські контрзаходи у відповідь, а також погрози Дональда Трампа запровадити 25% мита на автомобілі із ЄС. Саме Брюссель, а не окремі столиці ЄС, відповідно до європейських норм, мають повноваження вести переговори по питанням торгівлі із іншими державами і інтеграційними об’єднаннями в світі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: