Макрон запросив до Франції вчених, яких не влаштовує політика Трампа

Макрон запросив до Франції вчених, яких не влаштовує політика Трампа
Емануель Макрон

Кандидат на пост президента зазначив, що закликає науковців із США, які борються з «мракобіссям» на батьківщині, стати частиною наукової спільноти Франції

Кандидат на пост президента Франції Еммануель Макрон закликав дослідників, академіків і підприємців із США, які мають проблеми з новою адміністрацією президента Дональда Трампа, переїхати до Франції. Про це пише Економіст.

Колишній міністр економіки і на сьогодні фаворит передвиборної гонки звернувся до вчених, які займаються проблемою кліматичних змін, дослідженням джерел відновлюваної енергії і питаннями охорони здоров'я, яких не влаштовує і хвилює нова політична верхівка США, пропонуючи шукати прихистку за Атлантикою.

Як повідомлялось раніше, наукове співтовариство США вже висловило думку, що своїми діями президент Дональд Трамп намагається перешкодити дослідницькій діяльності в галузі кліматичних змін та інших сферах науки. Дослідники з Агентства захисту навколишнього середовища США, НАСА та інших бюро відзначають, що введені новою адміністрацією Білого Дому обмеження фактично є цензурою.

Макрон, уникаючи згадувати на ім'я президента Дональда Трампа, зазначив, що закликає вчених і підприємців із США, які борються з «мракобіссям» на батьківщині, стати частиною наукової спільноти Франції, яку він хоче зробити передовою країною в області інновацій і розвитку. Він також пообіцяв у своїй промові не будувати мури, запевнивши, що в його політичній програмі немає таких пунктів і запитавши, чи пам'ятає його аудиторія «Лінію Мажіно».

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: