Міністр торгівлі США у Києві розповіла про своє українське коріння

Міністр торгівлі США у Києві розповіла про своє українське коріння

Міністр торгівлі США Пенні Пріцкер розповіла про свою родину, яка 135 років тому жила на Подолі у Києві

На 75 роковини трагедії Бабиного Яру прибула міністр торгівлі США Пенні Пріцкер, яка розповіла про своє українське коріння.

Про це вона заявила, виступаючи у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр», де проходять заходи, приурочені до 75-ї річниці пам'яті жертв трагедії.

«Від імені президента Сполучених Штатів для мене велика честь бути тут в Києві. Це місто, яке завжди було близьким моєму серцю з самого дня мого народження. 135 років тому моя сім'я жила на Подолі, біля Житнього ринку. Але за 60 років до трагедії Бабиного Яру моя сім'я втекла від погромів. Моя сім'я залишається з цією пам'яттю. Моєму прапрадіду було 10 років, коли втікав з Києва», - повідала Пріцкер.

Як повідомляв «Главком», у Національному історико-меморіальному заповіднику «Бабин Яр» проходять заходи, приурочені до 75-ї річниці пам'яті жертв трагедії.

У пам'ятних заходах бере участь багато відомих гостей, дипломатів, представників єврейських громад. На урочистостях вже виступив президент України Петро Порошенко та президент Німеччини Йоахім Гаук.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: