Міноборони РФ заявило про «інтелектуальну імпотенцію» британського міністра

Міноборони РФ заявило про «інтелектуальну імпотенцію» британського міністра
Речник російського оборонного відомства Ігор Конашенков

Міністра оборони Великої Британії закликав Росію «піти і замовкнути» у зв’язку з отруєнням Скрипаля

У міністерстві оборони Росії відреагували на висловлювання міністра оборони Великої Британії Ґевіна Вільямсона, який закликав Росію «піти і замовкнути» у зв’язку з отруєнням у Солсбері екс-шпигуна Скрипаля та його дочки.

«Риторика базарної хабалки (російське лайливе слово на позначення «нахабної жінки», яке академічний словник Ушакова характеризує як «вульгарне» – ред.), продемонстрована сьогодні головою британського міністерства оборони Ґевіном Вільямсоном, чудово характеризує граничний ступінь його інтелектуальної імпотенції», – заявив 15 березня речник російського оборонного відомства Ігор Конашенков.

Британський міністр виступив із заявою щодо Росії, оголошуючи про намір Лондона інвестувати 48 мільйонів фунтів у новий центр захисту від хімічної зброї. Вільямсон додав, що не має сумніву в тому, що «напад (у Солсбері – ред.) ішов від Росії».

«Це абсолютно жахливо й обурливо, що Росія зробила у Солсбері. Ми відповіли на це. Чесно кажучи, Росія повинна піти, вона повинна замовкнути», – сказав Вільямсон.

Раніше стало відомо, що Британія припиняє двосторонні зв'язки з Росією.

У середу Велика Британія вирішила вислати з країни 23 російських дипломата, тому що уряд вважає РФ відповідальною за отруєння колишнього російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки.

Посольство Росії назвало рішення Великої Британії про висилку 23 дипломатів РФ неприйнятним.

12 березня британський прем'єр Тереза Мей оголосила, що з «високою імовірністю» Росія винна у спробі вбивства Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.

15 березня Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що безрозсудна поведінка Росії протягом багатьох років стала фоном для отруєння на території Великої Британії екс-російського шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: