Мінсоцполітики: 40% економіки України перебуває в тіні

Мінсоцполітики: 40% економіки України перебуває в тіні
Глава Мінсоцполітики вважає, що треба «наступати» на тіньову економіку

Профільний міністр зазначив, що інтереси тіньовиків в Україні представляє «потужне політичне лобі»

Міністр соціальної політики Андрій Рева заявив, що приблизно 40% української економіки знаходяться в тіні.

Про це повідомляє Урядовий портал.

«Цей факт був доведений урядом у 2017 році. Весь фонд оплати праці в 2016 році склав 584 млрд гривень, й Міністерством економічного розвитку та торгівлі прогнозувалося його зростання на 82 мільярди. Але Мінсоцполітики заявило про заниженості цієї цифри, та спрогнозувало можливість зростання фонду на плюс 212 млрд. За фактом фонд оплати праці в 2017 році склав 796 млрд гривень. При 2,5 відсотках економічного зростання ми отримали 212 млрд гривень в бюджет - звідки ці гроші? Відповідь дуже проста - ці гроші прийшли з тіньової економіки, в результаті підвищення мінімальної зарплати вдвічі», - заявив міністр.

Він зазначив, що інтереси тіньовиків в Україні представляє «потужне політичне лобі», яке шкодить економіці та «знищує право людей на достойне майбутнє».

«Ми повинні наступати на тіньову економіку, та не слухати тих, хто захищає тіньовиків. В тіньової економіки існує колосальне лобі, яке використовує гасла на кшталт «бізнес гине» та «всі побіжать в тінь», - так вони вже сьогодні в тіні! І, якщо ми хочемо, щоб люди були захищені, щоб вони не були залежними від, по суті, рабовласників, які не бажають платити працівникам заробітну плату «по-білому», тоді ми повинні боротися з тіньовиками, й не боятися цієї критики», - резюмував Рева.

Як повідомляв «Главком», кількість осіб, зайнятих у тіньовому секторі економіки, за дев’ять місяців 2017 року, у порівнянні з дев’ятьма місяцями 2016 року, скоротилася майже на 300 тисяч.

Раніше Міністерство юстиції оприлюднило антирейтинг підприємств, які заборгували працівникам зарплату.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: