Миротворці повинні стати гарантією суверенітету України, - Фріланд

Миротворці повинні стати гарантією суверенітету України, - Фріланд
Христя Фріланд

Канадський уряд веде переговори з іншими представниками країн щодо миротворчої місії в Україні

Будь-яка миротворча місія в Україні повинна бути в інтересах Києва і сприяти відновленню територіальній цілісності держави.

Про це заявила міністр закордонних справ Канади Христя Фріланд.

«Наш уряд перебуває у центрі міжнародних зусиль із підтримки України, ми наполегливо працюємо, аби будь-які миротворчі зусилля гарантували суверенітет і територіальну цілісність України», – зазначила Фріланд.

Міністр підкреслила, що канадський уряд веде переговори з іншими представниками країн щодо життєздатності й користі миротворчої та поліцейської місій в Україні.

«Прем’єр-міністр порушив це питання під час зустрічі із президентом України та канцлером Німеччини. Я особисто обговорила вірогідність та перспективи такої місії із президентом та прем’єр-міністром України, держсекретарем США, спецпредставником США Куртом Волкером і генсеком ООН минулого тижня», – розповіла міністр. 

Нагадаємо, Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Згодом в РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська».

Як відомо, Курт Волкер прибув до України з незапланованим візитом у п’ятницю, 27 жовтня. Спікер Ради Андрій Парубій на зустрічі з Волкером заявив, що останнім часом російська агресія тільки зростає на Сході України. Як повідомила після зустрічі голова парламентського комітету із закордонних справ Ганна Гопко, Волкер чітко наголосив, що ціна за російську окупацію не буде змінюватися, вона буде, навпаки, зростати.

Президент України Петро Порошенко обговорив з Волкером питання звільнення українських заручників.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: