В РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська»

В РФ назвали заяву Волкера щодо миротворців спробою зриву «Мінська»

Представник миротворчої місії ООН 

В Росії вважають, що заява Волкера суперечить Мінським угодам

У Раді Федерації Росії вважають, що спецпредставник Держдепу США з питань України Курт Волкер своїми заявами про миротворців на Донбасі намагається зірвати Мінські домовленості.

Про це «Риа Новости» заявив голова комітету з міжнародних справ Ради Федерації Костянтин Косачов.

Він зазначив, що судячи із заяв Волкера, мандат миротворців ООН не передбачає участі Росії.

«Все це, очевидно, не відповідає - а, називаючи речі своїми іменами, суперечить Мінським угодам, які є єдиним варіантом вирішення ситуації на сході України», - сказав Косачов.

Нагадаємо, Волкер заявляв, що миротворці ООН зможуть зайти на Донбас, якщо Росія відведе свої сили. Також він вважає, що резолюцію ООН про миротворців на Донбасі можуть прийняти до кінця цього року.

Нагадаємо, Курт Волкер прибув до України з незапланованим візитом у п’ятницю. Спікер Ради Андрій Парубій на зустрічі з Волкером заявив, що останнім часом російська агресія тільки зростає на Сході України. Як повідомила після зустрічі голова парламентського комітету із закордонних справ Ганна Гопко, Волкер чітко наголосив, що ціна за російську окупацію не буде змінюватися, вона буде, навпаки, зростати.

Президент України Петро Порошенко обговорив з Волкером питання звільнення українських заручників.

Депутати Верховної Ради також зустрілись зі спецпредставником Держдепартаменту США Куртом Волкером. Вони розказали про деталі зустрічі

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: