Порошенко обговорив з Волкером питання звільнення українських заручників

Порошенко обговорив з Волкером питання звільнення українських заручників
Спецпредставник США Курт Волкер

Президент України передав Волкеру звернення членів сімей українських заручників

Президент України Петро Порошенко провів зустріч зі спеціальним представником президента США по Україні Куртом Волкером, під час якої обговорювалося питання звільнення українських заручників.

Як повідомляє прес-служба глави держави, Порошенко висловив вдячність Волкеру за зусилля, спрямовані на відновлення миру і стабільності на Донбасі, та припинення російської агресії проти України.

«Сторони скоординували подальші кроки щодо зміцнення міжнародної присутності на Донбасі, як у рамках зусиль у «нормандському форматі», так і на міжнародних майданчиках, передусім у Раді Безпеки ООН», - йдеться у повідомленні.

Співрозмовники також обговорили безпекову ситуацію в регіоні і відзначили важливість забезпечення належного виконання Мінських домовленостей, передусім у частині консолідації сталого і всеохоплюючого припинення вогню, виведення з України російських окупаційних військ та техніки.

«Сторони приділили значну увагу питанню звільнення заручників, які незаконно утримуються на окупованій території і в російських тюрмах. Спеціальному посланнику президента США було передано відповідне звернення членів сімей заручників та висловлено надію на його ефективну підтримку, передусім у контактах з російською стороною, з метою їх якнайшвидшого звільнення та повернення додому», - додають у прес-службі Порошенка.

Зазначається, що Волкер високо оцінив схвалення закону України «Про створення необхідних умов для мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей України».

Раніше повідомлялося, що спеціальний представник Держдепартаменту США з питань України Курт Волкер прибуде в Україну 27 жовтня. 

Нагадаємо, у столиці Сербії Белграді 7 жовтня відбулася зустріч спецпредставника Державного департаменту США Курта Волкера та помічника президента Росії Владислава Суркова.

Представники США та Росії провели переговори, «присвячені українській кризі». 

Читайте також матеріал «Главкома» План Курта Волкера. Спіймати Кремль на його ж наживку

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: