Місія ОБСЄ не має доступу до місць розведення сил на Донбасі

Місія ОБСЄ не має доступу до місць розведення сил на Донбасі

Особлива роль у питанні припинення вогню повинна бути відведена ОБСЄ, підкреслила українська сторона на зустрічі у Мінську

На сьогоднішній зустрічі в Мінську Тристоронньої контактної групи з урегулювання ситуації на Донбасі українська сторона підкреслювала, що блок питань з безпеки - точка відліку для всього Мінського процесу. Про це на своїй сторінці в Facebookповідомила Дарка Оліфер, прес-секретар представника Україні в групі Леоніда Кучми.

«Припинення вогню і стійкий мир - невід'ємна умова для просування вперед у вирішенні гуманітарних, політичних і економічних питань. Особлива роль повинна бути відведена ОБСЄ. На непідконтрольну Україні частину українсько-російського кордону повинна вийти озброєна місія ОБСЄ. Нагадаю: забезпечення моніторингу та верифікації ОБСЄ за російсько-українським кордоном передбачено протоколом від 5 вересня 2014 р., проте цей пункт досі не реалізовано», - сказала Оліфер.

Вона повідомила, що на сьогоднішньому засіданні Тристоронньої контактної групи глава СММ ОБСЄ Ертугрул Апакан повідомив про те, що місія також не має доступу до місць розведення сил і засобів.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: