Мітингувальники у Вірменії заблокували будинок уряду

Мітингувальники у Вірменії заблокували будинок уряду
Протести у Єревані 

19 квітня відбудеться перше засідання уряду під головуванням нового прем'єр-міністра, екс-президента Сержа Саргсяна

Учасники акції протесту заблокували третій корпус будинку уряду Вірменії в Єревані.

Про це повідомляє Радио Азатутюн.

З допомогою фізичної сили правоохоронці усунули демонстрантів від входу в будівлю, розташовану на вулиці Вардананц. Кілька демонстрантів були затримані.

Як повідомляє видання News.am, зранку учасники акції протесту розсілися біля будівлі уряду. До цього моменту поліцейські виставили кордон перед будівлею.

Напередодні на мітингу лідер опозиції Нікол Пашинян повідомив про те, що 19 квітня відбудеться перше засідання уряду під головуванням нового прем'єр-міністра, екс-президента Сержа Саргсяна. Пашинян закликав блокувати роботу уряду, не дозволяючи нікому увійти в будівлю.

Нагадаємо, 17 квітня парламент Вірменії схвалив кандидатуру лідера правлячої Республіканської партії Сержа Саргсяна на посаду прем'єр-міністра республіки, незважаючи на багатотисячні акції протесту в країні.  

Демонстранти перекривали вулиці Єревана, протестуючи проти обрання Саргсяна прем’єром, який з 2008 по 2018 роки обіймав посаду президента Вірменії.

Відбулися сутички з правоохоронцями. 16 квітня в Єревані через зіткнення демонстрантів з поліцією госпіталізували 46 людей, 6 з них – правоохоронці. 17 квітня близько 30 учасників протестного руху були доставлені у відділення поліції. 

18 квітня демонстранти відновили вуличні протести. Поліція 18 квітня затримала 84 учасники протестних акцій. 

Читайте також: Вірменія. Є у революції початок, немає в революції кінця

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: