МЗС Литви про «Захід-2017»: анексія Криму теж починалася з військових навчань

МЗС Литви про «Захід-2017»: анексія Криму теж починалася з військових навчань

Військовослужбовці РФ на навчаннях

Литва закликає Росію скасувати військові навчання «Захід-2017»

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічюс закликав Росію скасувати заплановані великі військові навчання «Захід-2017» на східному фланзі НАТО, повідомляє Dw.

«Ми стурбовані тим, що Москва перекинула в Білорусь і до кордонів Балтії 4 тисячі систем, здатних нести ядерну зброю, і не менше 30 тисяч солдатів. Це небезпечне брязкання зброєю повинно припинитися», - заявив він.

Лінкявічюс назвав неправдоподібними російські дані про те, що в навчаннях візьмуть участь лише 12 тисяч військовослужбовців.

«Ми повинні бути пильними і підготовленими», - підкреслив він.

За словами глави литовської дипломатії, Росія останнім часом щотижня здійснювала в середньому по 10 таємних польотів над територією країн НАТО в Балтії.

Глава дипломатичного відомства також зазначив, що, на відміну від навчань «Захід-2013», Росія, в рамках нинішніх навчань, вперше перекидає війська в Білорусь.

«Ми побоюємося, що російська військова присутність в Білорусі стане постійною», - зазначив він. У зв'язку з цим Лінкявічус нагадав про те, що анексія Криму в 2014 році теж починалася з військових навчань.

«Главком» повідомляв, що 8 вересня Білорусь не впустила в країну шістьох депутатів Сейму Литви. Політики мали взяти участь у дискусії, головним акцентом якої повинні були стати спільні російсько-білоруські військові навчання «Захід-2017».

Зазначимо, що у Мінську сотні людей протестували проти військових навчань «Захід-2017».

Нагадаємо, 7 вересня генерали РФ та НАТО обговорили військові навчання «Захід-2017».

Як відомо, навчання «Захід-2017» будуть проходити на території Білорусі з 14 по 20 вересня. 

Раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг піддав критиці Москву за те, що вона не була відкритою з приводу майбутніх навчань «Захід-2017».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: