МЗС Росії викликало посла Нідерландів через доповідь щодо МН17

МЗС Росії викликало посла Нідерландів через доповідь щодо МН17

У відповідь на виклик російського посла до МЗС Нідерландів у Москві вирішили провести бесіду з нідерландським послом

Після виклику у Міністерство закордонних справ Нідерландів посла Росії для роз'яснень у зв'язку критичними заявами щодо розслідування авіакатастрофи «Боїнга» Малайзійських авіаліній рейсу MH17 МЗС РФ викликало посла Нідерландів в Москві для обговорення розслідування катастрофи. Про це повідомила представник МЗС РФ Марія Захарова, передає прес-служба російського зовнішньополітичного відомства.

«Для додаткового роз'яснення причин неприйняття в Росії методів роботи ССГ (спільної слідчої групи), що ведуть розслідування в неправильному напрямку, 3 жовтня в МЗС Росії буде викликана Посол Нідерландів в Москві. Главі нідерландської дипмісії будуть представлені докази щодо неприйнятності ігнорування наданої російською стороною важливої об'єктивної інформації, що в результаті підриває співпрацю російських експертів зі слідством, а також компрометує зусилля зі встановлення справжньої картини трагедії та притягнення до відповідальності винних у відповідності до резолюції 2166 РБ ООН», - заявила Захарова.

У МЗС РФ звернули увагу на «тотальне неприйняття нідерландською стороною будь-якої, навіть докладно аргументованої критики», оприлюднених проміжних підсумків кримінального розслідування у справі про катастрофу малайзійського Боїнга.

Нагадаємо, 30 вересня МЗС Нідерландів викликало російського посла для роз'яснень у зв'язку критичними заявами щодо розслідування авіакатастрофи «Боїнга» Малайзійських авіаліній рейсу MH17.

28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: