МЗС узгодило з Угорщиною шляхи врегулювання мовного питання

МЗС узгодило з Угорщиною шляхи врегулювання мовного питання

Заступник глави МЗС України Василь Боднар (ліворуч) після зустрічі з угорською стороною в Ужгороді

МЗС України про зустріч з угорською стороною: «Крок по кроку до нормальності»

У Міністерстві закордонних справ повідомили про узгодження ключових питань з представниками Угорщини, в тому числі і шляхів врегулювання мовного питання.

Про це у своєму Twitter у середу ввечері написав заступник глави МЗС України Василь Боднар за результатами візиту в Закарпатську область.

«З обережним оптимізмом можна сказати, що тривалі переговори з угорською стороною завершилися узгодженням ключових позицій: про шляхи врегулювання мовного питання, започаткування спільного прикордонного контролю, розвиток прикордонної інфраструктури. Крок по кроку до нормальності» - зазначив дипломат.

Як відомо, міністр освіти і науки України Лілія Гриневич повідомила, що Міносвіти вирішило відкласти мовний закон на п’ять років.

Нагадаємо, 5 вересня Верховна Рада ухвалила новий закон «Про освіту». 25 вересня президент Петро Порошенко підписав закон про освіту, він набув чинності.

Низка країн, зокрема Угорщина і Румунія, заявили про «дискримінаційність» українського закону про освіту.

8 грудня Венеціанська комісія прийняла рішення щодо положень нового закону України «Про освіту» стосовно викладання державною мовою, мовою меншин та іншими мовами.

Читайте також: Закон про освіту. Венеційська комісія погодилася з вимогами Лариси Ніцой?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: