МЗС вітає ухвалення резолюції Європарламенту на підтримку кримських політв’язнів

МЗС вітає ухвалення резолюції Європарламенту на підтримку кримських політв’язнів

Україна закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-окупанта

Міністерство закордонних справ України вітає ухвалення резолюції щодо порушення Росією прав людини в Криму і закликала посилити тиск на країну-агресора.

Про це повідомляє прес-служба міністерства.

«Україна високо цінує рішучу міжнародну підтримку громадян України, які зазнають політично вмотивованих переслідувань у тимчасово окупованих АР Крим та м. Севастополь, і вдячна Європейському парламенту за ухвалення резолюції з вимогою щодо негайного звільнення кримськотатарських лідерів А. Чийгоза та І. Умерова та безумовного зняття всіх звинувачень з журналіста М. Семени», - йдеться в повідомленні.

Як зазначено, в резолюції вимагається виконання Російською Федерацією проміжного рішення Міжнародного суду ООН в частині припинення незаконних переслідувань кримськотатарського народу і відновлення діяльності Меджлісу. Також в Європарламенті закликали накласти санкції, зокрема заморожування активів і візові обмеження проти осіб, причетних до грубих порушень прав людини в Криму і відповідальних за неправомірне засудження Ахтема Чийгоза, Ільмі Умерова і Миколи Семени.

«Україна закликає міжнародне співтовариство посилити тиск на державу-окупанта з метою припинення порушень прав людини в Криму і деокупації півострова», - додали у прес-службі МЗС.

Нагадаємо, 5 жовтня Європейський парламент засудив вироки заступникам голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерову та Ахтему Чийгозу, а також журналістові Миколі Семені, винесені в анексованому Росією Криму.

На переконання представників Європарламенту, ці судові рішення є порушенням прав людини, тож вони негайно мають бути скасовані.

Як відомо, 27 вересня підконтрольний Кремлю Сімферопольський районний суд виніс вирок у справі Ільмі Умерова. Умерову призначено покарання у вигляді двох років колонії-поселення.

11 вересня відбувся суд над Ахтемом Чийгозом, якого російські окупанти засудили до 8 років позбавлення волі.

22 вересня, підконтрольний Кремлю Залізничний районний суд Сімферополя оголосив вирок кримському журналісту Миколі Семені.

Читайте також статті: 

Микола Семена: Сьогодні Росія винесла вирок усім своїм журналістам

Микола Семена: Життя кримчан стало складним і незрозумілим. Вони дуже потребують адекватної інформації

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: