На Кіпрі очікують обвалу цін на житло

На Кіпрі очікують обвалу цін на житло
Навесні цього року стало відомо, що через пандемію коронавірусу іноземці, стали більше цікавитися купівлею житла на Кіпрі для проживання

Банкіри офшорної зони, якою є Кіпр, зобов'язані реалізувати отримане майно протягом трьох років

Кіпрські рієлтори побоюються, що ціни на житло в країні можуть різко знизитися через масовий розпродаж заставних квадратних метрів. Про це повідомляє Cyprus Property News.

Як зазначає видання, в період з 2014-го по березень 2020 року кіпрські банки скоротили обсяг «токсичної» кредитної заборгованості з 28 до 8 мільярдів євро шляхом вилучення нерухомості у боржників. Але тепер банкіри повинні позбутися від цих об'єктів – за правилами Банківського союзу ЄС, вони зобов'язані реалізувати отримане майно протягом трьох років. Цей термін можна продовжити на один-два роки. Якщо квадратні метри залишаються у власності банків, їм загрожують штрафи.

«У найближчому майбутньому кредитні організації будуть активно виводити об'єкти на ринок», – передрікають кіпрські агенти з продажу нерухомості. Це, на їхню думку, призведе до надлишку пропозиції й спровокує обвал цін на житло в популярному офшорі.

Найбільш популярні кіпрські об'єкти з видами на море, в пішій доступності від необхідної інфраструктури. Популярні бюджети – до 300 тисяч євро (цієї суми вистачить на віллу в передмісті Пафосу) і до 2 мільйонів євро (такі угоди дають право на участь у паспортній програмі).

Нагадаємо, що влада італійського села пропонує туристам безкоштовне житло.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: