На Луганщині двоє поліцейських жорстоко катували чоловіка за крадіжку, якої той не вчиняв

На Луганщині двоє поліцейських жорстоко катували чоловіка за крадіжку, якої той не вчиняв

Правоохоронці вимагати зізнатися у скоєнні злочину, а саме: били, погрожували зґвалтуванням, чинили моральний тиск, знущалися та вчиняли інші насильницькі дії.

Двом працівникам Сватівського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області повідомлено про підозру у кримінальному провадженні за фактом катування та перевищення службових повноважень. Про це йдеться у повідомленні пресслужби прокуратури Луганської області.

За даними слідства, поліцейські умисно катували громадянина з метою отримання визнання вини у вчиненні крадіжки, якої він не вчиняв. Вказані особи, застосовуючи фізичну силу та одягнувши на потерпілого кайданки, примусово доставили його до службового кабінету. Там правоохоронці продовжили вимагати зізнатися у скоєнні злочину, а саме: завдавали численних побоїв, погрожували зґвалтуванням, чинили моральний тиск, знущалися та вчинили інші насильницькі дії.

Підозрюваним інкримінується скоєння злочинів, передбачених ч. 2 ст. 127 (катування) та ч. 2 ст. 365 (перевищення влади та службових повноважень працівником правоохоронного органу) КК України.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваним запобіжного заходу та відсторонення їх від займаних посад.

Санкція статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.

Нагадуємо, відповідно до ст. 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: