На Луганщині СБУ затримала главу кримінального угруповання, керованого з Росії

На Луганщині СБУ затримала главу кримінального угруповання, керованого з Росії
Фото: пресцентр СБУ

Угрупування покриває «злодіїв в законі» і створює криміногенну обстановку в регіоні

Служба безпеки України затримала одного з керівників кримінального угруповання в Луганській області, роботу якої координують спецслужби Росії. Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Як повідомляється, представники цього угруповання координують діяльність так званих «злодіїв в законі» і пов'язаних з ними організованих груп.

«За задумом кураторів з РФ, загострення криміногенної обстановки в Україні має призвести до падіння рівня довіри до державної влади та правоохоронної системи», - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ затримали одного з керівників цього угруповання, який прибув з Південного Кавказу. Раніше він був оголошений в Україні в розшук, але прибув у Луганську область під іншим ім'ям.

«Зловмисник повинен був координувати діяльність злочинних угруповань і встановити контроль над окремими сферами легального і тіньового бізнесу регіону. За протиправну діяльність іноземець планував створити механізм впливу на місцеві органи державної влади. Діями злочинця керував пов'язаний зі спецслужбами РФ, п'ять разів судимий Лоту Гулі, який зараз проживає у країнах Близького Сходу», - поінформували в СБУ.

Силовики під час обшуків вилучили у нього вогнепальну зброю і боєприпаси до неї. Стосовно фігуранта порушено справу за ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України, та обрано запобіжний захід у вигляді утримання під вартою. Триває досудове розслідування.

Нагадаємо, раніше СБУ блокувала дві спроби вивезення комплектуючих для військової авіації за кордон, зокрема в Російську Федерацію.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: