На передовій відзначають 80 років великокаліберного кулемета «Дашки»: відео

На передовій відзначають 80 років великокаліберного кулемета «Дашки»: відео
Ілюстративне фото

Незважаючи на свій поважний вік, кулемет Дегтярьова - Шпагіна актуальний і сьогодні, він знаходиться на озброєнні понад 70 країн світу

Великокаліберному кулемету ДШКМ, або «Дашці», як її ласкаво називають на передовій солдати Об'єднаних сил, виповнюється 80 рокув. Про це йдеться у повідомленні ООС у Facebook.

«Дашка» на сьогодні є вагомим аргументом у вогневому «діалозі» з противником. Незважаючи на свій поважний вік, - цього року кулемету Дегтярьова - Шпагіна виповнилося рівно 80 років - ця зброя актуальна й сьогодні. Вік не грає ролі, коли плюсів набагато більше, ніж мінусів», - йдеться у повідомленні.

До речі, цей кулемет досі знаходиться на озброєнні чи бодай на зберіганні понад 70 країн світу.

«Надійність, зручний калібр 12,7 мм, який здатний знищувати як живу силу противника, так і його легкоброньовану техніку, БПЛА, бліндажі та укриття - в умовах дотримання Мінських домовленостей і невикористання великих калібрів ДШКМ стає незамінним помічником захисників України. І «Дашка» реально і є такою помічницею - безвідмовною, надійною бойовою подругою українського бійця», - зазначено у повідомленні Операції об'єднаних сил.

Раніше «Главком» повідомляв про те, що на передовій з’явився новітній український БТР-4Е «Буцефал».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: