На підтримку Саакашвілі на кордоні зібралася тисяча людей

На підтримку Саакашвілі на кордоні зібралася тисяча людей

Підтримати екс-президента Грузії приїхали, зокрема, екс-бійці батальйонів «Донбас» та «Айдар»

Близько тисячі людей зібралось біля пункту пропуску «Краковець». Про це повідомляє «Громадське».

Люди приїхали підтримати екс-президента Грузії, колишнього очільника Одеської ОДА Міхеїла Саакашвілі, або просто виступають проти рішення українського президента позбавити екс-керівника Одеської області українського громадянства.

Є тут активісти партії Саакашвілі «Рух нових сил», екс-бійці батальйонів «Донбас» та «Айдар», частина з них в повному омбундируванні, але без зброї, йдеться в повідомленні.

Є представники організації УНСО, вони запевнили, що без зброї. За їх словами вони тут, аби протистояти тітушкам. Самих тітушок не видно, але в УНСО кажуть, що ті приїхали ще вчора 6-ма автобусами і живуть в сусідньому селі.

Громадський спокій охороняють близько 50 працівників поліції, повідомив генерал Валерій Середа, начальник поліції в Львівській області. За його словами, тут люди зі зброєю законною і зареєстрованою.

«Анонсувалось, що буде три тисячі активістів, то ми по мірі збільшення людей будемо збільшувати кількість поліції», — підкреслив він.

Вранці на пункті пропуску з Польщею «Краковець» утворилася черга з близько 200 автомобілів.

Як відомо, Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Пункт пропуску, через який Саакашвілі планує в’хати в Україну, обгородили колючим дротом. Прикордонні наряди на КПП «Краковець» посилилиПоліція в ніч проти неділі заступила на нічне патрулювання біля пункту пропуску.

На кордоні вже були помічені прихильники і противники Саакашвілі.

Нагадаємо, у Генпрокуратурі України повідомили, що отримали копію запиту грузинських компетентних органів на видачу Міхеїла Саакашвілі Грузії.

Саакашвілі припускає, що після його повернення в Україну його спробують викрасти й видати грузинській владі. 

Саакашвілі планує жити на кордоні, якщо його не пустять в Україну.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: