Генпрокуратура України отримала копію запиту Грузії на видачу Саакашвілі

Генпрокуратура України отримала копію запиту Грузії на видачу Саакашвілі
Михайло Саакашвілі

Запит від Грузії про екстрадицію Саакашвілі був отриманий ГПУ цього тижня

Генеральна прокуратура України спростувала повідомлення ЗМІ, що у 2017 році запити від Грузії про видачу Міхеїла Саакашвілі не надходили.

Як повідомила на своїй сторінці в Facebook прес-секретар Юрія Луценка Лариса Сарган, відповідний запит був отриманий ГПУ цього тижня.

«5 вересня заступник міністра юстиції України С.Петухов повідомив, що Грузія звернулася до України щодо розшуку, взяття під варту та екстрадиції Саакашвілі. При цьому Петухов заявив, що запит грузинської сторони був адресований Мінюсту та Генпрокуратурі України. Він також повідомив, що Мін'юст направляє отриманий запит до ГПУ для проведення екстрадиційної перевірки», - написала вона.

«Окрім того хочу підтвердити, що Генпрокуратурою України на цьому тижні в копії отримано запит Головної прокуратури Міністерства юстиції Грузії про видачу Саакашвілі М.Н.», - заявила Сарган.

Вона зазначила, що враховуючи, що кримінальні справи, у зв'язку з якими запитується видача вказаної особи, перебувають на розгляді Тбіліського міського суду, відповідно до ст. 574 КПК України запит компетентних органів Грузії буде розглядатись Міністерством юстиції України.

Нагадаємо, що Саакашвілі позбавили українського громадянства. 

Державна прикордонна служба має намір не пропустити Саакашвілі на територію України в разі його спроб приїхати до нашої держави.

Саакашвілі планує жити на кордоні, якщо його не пустять в Україну.

Саакашвілі вказав, що буде через суд намагатися повернути собі громадянство України і хотів би бути присутнім на судовому процесі.

Читайте також статті: 

Посол Ігор Долгов: Повірте, екстрадиція Саакашвілі під час візиту президента у Грузію не обговорювалась

The NewYorker: Саакашвілі заплатив мільйон Трампу заради використання його імені?

«МіхоМайдан». Як «розстрілюватимуть» Тимошенко і Садового

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: