На Полтавщині підприємець побудував потужну сонячну електростанцію на власному полі

На Полтавщині підприємець побудував потужну сонячну електростанцію на власному полі

Підприємець користується зеленим тарифом – продає вироблену електроенергію в загальну мережу

В селищі Затон Великобагачанського району, що на Полтавщині, підприємець побудував 30 кВт електростанцію на власному полі. Це не тільки звільнило його від платіжок за світло, а й стало приносити гарний дохід, пише «Еколтава».

Олексій Онищенко за фахом зоотехнік, раніше займався сільським господарством, але потім перейшов на «зелену сторону». З 2017 року у господарстві чоловіка є власна сонячна електростанція потужністю 30 кВт/год. За його словами, стартова потужність станції була 3 кВт.

Наразі підприємець користується зеленим тарифом – продає вироблену електроенергію в загальну мережу згідно з договором ПАТ «Полтаваобленерго». Процес підписання документів зайняв близько 6-7 міс.

«Я 5 % виробленої енергії споживаю – все інше продаю. Термін окупності моєї станції 5-6 років» – зазначив Олексій, власник панелей.

Унікальність електростанції в тому, що площадки мають трекінгові системи, які забезпечують автоматичне обертання панелей за сонцем протягом світлового дня.

Завдяки такому механізму виробіток електроенергії збільшується на 30 – 40 %, у порівнянні з нерухомими панелями, що вставляються на даху.

У похмуру погоду електростанція виробляє 3 кВт за год, цього вистачає на власні потреби господарства.

Нагадаємо, одна з найбільших компаній Франції Engie SA зацікавлена вкладати інвестиції у будівництво сонячної електростанції на території зони відчуження.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: