Французька компанія готова будувати сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні

Французька компанія готова будувати сонячну електростанцію в Чорнобильській зоні

Українські та французькі фахівці ведуть роботи з підготовки техніко-економічного обґрунтування проекту

Одна з найбільших компаній Франції Engie SA зацікавлена вкладати інвестиції у будівництво сонячної електростанції на території зони відчуження. Про це повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак за результатами зустрічі прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана з президентом ради директорів Engie Ізабель Кошер.

Він нагадав, що французька компанія звернулася до українського уряду після того, як було оголошено про намір розвивати відновлювальні джерела енергії в Чорнобильській зоні.

«Вже зараз у зоні відчуження українські та французькі фахівці ведуть роботи з підготовки техніко-економічного обґрунтування проекту, які мають бути закінчені до кінця року. … візит до Києва представників Engie SA підтверджує, що переговори проходять успішно і мають підтримку з боку українського уряду», - сказав Остап Семерак, зазначивши, що раніше Engie SA спільно із урядом Франції виділила кошти на проведення першого техніко-економічного обґрунтування для вивчення можливостей розвитку відновлювальної енергетики в зоні відчуження.

Водночас він переконаний, що ефективна реалізація проектів відновлювальної енергетики на території зони відчуження має важливу соціально-економічну складову для подолання наслідків аварії на ЧАЕС.

Нагадаємо, у 2016 році міністерство екології та природних ресурсів ініціювало створення у межах Чорнобильської зони відчуження так званої зони спеціального промислового, де заплановано розміщення парку сонячної енергетики із об’єктами відновлювальних джерел енергії. Зокрема, проект був представлений потенційним інвесторам на Українсько-канадському бізнес-форумі, який відбувався 20 червня 2016 року в м. Торонто (Канада).

Раніше повідомлялося, що вартість проекту з будівництва у зоні відчуження велетенської сонячної електростанції обійдеться у 1,25 мільярда доларів

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: