На Волині затримали підполковника СБУ, який «кришував» грошовий потік в ОРДЛО

На Волині затримали підполковника СБУ, який «кришував» грошовий потік в ОРДЛО
Підполковника СБУ затримали за підозрою у фінансуванні тероризму
Фото: dbr.gov.ua

Під час затримання правоохоронці вилучили у співробітника СБУ 6 млн 400 тис. російських рублів

Співробітники Державного бюро розслідувань затримали старшого оперуповноваженого в особливо важливих справах Управління Служби безпеки України у Волинській області та його спільника, які налагодили схему незаконного переміщення готівки через лінію розмежування.

Про це повідомляє пресслужба ДБР.

Згідно з повідомленням, працівник СБУ систематично надавав військовослужбовцям, які виконують завдання на лінії розмежування в умовах ведення бойових дій, хабарі за неперешкоджання незаконному переміщенню готівки через лінію розмежування.

Як зазначається, у п'ятницю, 3 квітня, після надання чергової частини неправомірної вигоди в сумі 28 тис. грн підполковника СБУ та його спільника затримали. У них вилучили 6 млн 400 тис. російських рублів, що за курсом НБУ становить близько 2 млн 300 тис. грн, які вони намагались передати через лінію розмежування на тимчасово окуповану територію Донецької області.

За вчинення злочину передбаченого ч. 3 ст. 258-5 та ч. 3 ст. 369 (фінансування тероризму в особливо великому розмірі, вчиненого організованою групою осіб та надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу.

Затриманим загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років та з конфіскацією майна.

До слова, військова контррозвідка Служби безпеки України виявила агента спецслужб Росії і викрила їхній задум з агентурного проникнення до однієї з бойових бригад Збройних Сил України.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: