Розподіл медзасобів у регіонах контролюватиме СБУ, - Зеленський

Розподіл медзасобів у регіонах контролюватиме СБУ, - Зеленський
Розподіл медзасобів і обладнання у регіонах буде контролюватися із залученням СБУ

Зеленський поставив завдання здійснювати жорсткий контроль за тим, як розподіляються медичні засоби та обладнання у всіх регіонах

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поставив завдання здійснювати жорсткий контроль над тим, як розподіляються медичні засоби та обладнання в регіонах, які призначені для боротьби з коронавірусом.

Про це він повідомив у своєму відеозверненні.

Зеленський заявив, що до контролю будуть залучені співробітники Служби безпеки України.

«Все, що ми отримуємо, віддаємо в області. Притримувати, розподіляти серед родичів або друзів або, ще гірше, перепродувати медичні засоби ми не дамо нікому», - сказав він.

Він також зазначив, що співробітники СБУ також повинні допомогти у вирішенні іншої проблеми, коли не всі керівники медичних установ подають достовірну інформацію про забезпечення прикрашають дійсність.

«Це призводить до того, що Київ бачить від регіонів одні цифри, а реальна ситуація на місці - гірше. Вирішення цього питання - на особистому контролі головного санітарного лікаря України», - зазначив він.

Раніше Зеленський заявив, що до Італії відправиться бригада українських медиків для допомоги в боротьбі з пандемією Covid-19 і обміну досвідом. Частина лікарів буде визначена Міністерством охорони здоров'я України, частина - Міністерством внутрішніх справ.

Зазначимо, що наразі влада запевняє, що усі інфекційні лікарні Київщини забезпечені експрес-тестами.

Водночас напередодні стало відомо, що український інститут, який готовий виготовляти ПЛР-тести, залишили без грошейВ інституті нагадали, що іще наприкінці січня на замовлення РНБО вчені-біологи першими в Україні розробили тест-системи для діагностики вірусу SARS-CoV-2. Ці тест-системи були сертифіковані. Після виявлення першого захворювання набори на 600 тестів-реакцій надійшли в Житомирський обласний лабораторний центр МОЗ та Центр громадського здоров'я МОЗ у Києві.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: