НАБУ оприлюднило відеодокази у «бурштиновій справі» Полякова

НАБУ оприлюднило відеодокази у «бурштиновій справі» Полякова
Нардеп Максим Поляков

НАБУ і САП наголошують, що усі докази проти Максима Полякова зібрані детективами у законний спосіб

У зв’язку з високим суспільним резонансом навколо подій, пов’язаних із розслідуванням так званої «бурштинової справи», Національне антикорупційне бюро України та Спеціалізована антикорупційна прокуратура вирішили опублікувати відеоматеріали, які було продемонстровано 6 липня під час засідання регламентного комітету Верховної Ради, присвяченого розгляду подання Генерального прокурора на позбавлення депутатської недоторканності народного депутата України Максима Полякова. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

Наголошується, що «усі докази, які свідчать про причетність Максима Полякова до корупційної схеми, пов’язаної з нелегальним видобутком та продажем бурштину, зібрані детективами НАБУ та прокурорами САП у законний спосіб із дотриманням вимог законодавства».

«Гучні заяви народних обранців про «політичне переслідування» та «незаконність» доказів є нічим іншим, як спробою завадити подальшому розслідуванню фактів їхньої участі у незаконних оборудках», - підкреслюють в НАБУ і САП.

Як повідомлялося, під час засідання регламентного комітету показали оперативне відео про «бурштинові справи» Полякова. На відео показана розшифровка розмов Полякова з його помічницею, а також прихована зйомка зустрічі нардепа Борислава Розенблата з жінкою на ім'я Катерина.

Регламентний комітет визнав недостатньо обґрунтованими всі три подання Генеральної прокуратури на Полякова.

Нагадаємо, що 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко направив у  Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання відносно народного депутата України Максима Полякова запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Луценко заявив, що в діях Полякова вбачаються ознаки хабарництва на суму $7500.

Раніше, 19 червня, співробітники НАБУ затримали за підозрою в отриманні хабара охоронця народного депутата Борислава Розенблата. Мова йде про суму в $200 тис. За даними САП, хабар призначався народним депутатам Бориславу Розенблату і Максиму Полякову, вони це заперечують і назвали інцидент «провокацією».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: