У Раді показали оперативне відео про «бурштинові справи» Полякова

У Раді показали оперативне відео про «бурштинові справи» Полякова

Луценко і Холодницький наполягали на оприлюдненні матеріалів щодо нардепа Полякова

Регламентний комітет Верховної Ради прийняв рішення, що відеодокази ГПУ у справі народного депутата Максима Полякова, будуть показані на засіданні у відкритому режимі.

«Хто за те, щоб дати можливість генпрокурору в ході своєї доповіді оприлюднити відеоматеріали, які він вважатиме за необхідне для ілюстрації у відкритому засіданні комітету. «За» - п'ятере, утрималися - двє. Рішення прийнято», - сказав заступник голови регламентного комітету Павло Пинзеник.

Генеральний прокурор Юрій Луценко і голова САП Назар Холодницький наполягали на оприлюдненні матеріалів.

В САП зазначили, що операція проводилася під прикриттям.

На відео показана розшифровка розмов Полякова з його помічницею, а також прихована зйомка зустрічі нардепа Борислава Розенблата з жінкою на ім'я Катерина.

Нагадаємо, що 21 червня генеральний прокурор Юрій Луценко направив у  Раду подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання і обрання відносно народного депутата України Максима Полякова запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Луценко заявив, що в діях Полякова вбачаються ознаки хабарництва на суму $7500.

Раніше, 19 червня, співробітники НАБУ затримали за підозрою в отриманні хабара охоронця народного депутата Борислава Розенблата. Мова йде про суму в $200 тис. За даними САП, хабар призначався народним депутатам Бориславу Розенблату і Максиму Полякову, вони це заперечують і назвали інцидент «провокацією».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: