НАБУ повідомило про підозру співробітнику Генпрокуратури

НАБУ повідомило про підозру співробітнику Генпрокуратури
Генеральна прокуратура України

Посадовця ГПУ викрито під час отримання хабара «на гарячому» та затримано 5 жовтня

У суботу, 6 жовтня, детективи НАБУ повідомили про підозру прокурору ГПУ, який був напередодні викритий при отриманні 15 тис. доларів неправомірної вигоди.

Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

«6 жовтня 2018 року детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури повідомили прокурору ГПУ, викритому напередодні на отриманні 15 тис. дол. США неправомірної вигоди, про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч.4 ст. 368 Кримінального кодексу України («Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою»)», - йдеться в інформації прес-служби.

Як встановило слідство, посадовець ГПУ, старший прокурор групи прокурорів в одному з кримінальних проваджень, вимагав 20 тис. дол. США за укладення угоди про визнання винуватості з двома особами, підозрюваними у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 307 КК України, на умовах призначення покарання та звільнення від його відбування з випробуванням.

У разі відмови від «пропозиції» старший групи прокурорів погрожував підозрюваним покаранням у вигляді позбавлення волі на строк 11-12 років, зазначили в НАБУ.

За умовами «угоди», 20 тис. дол. старшому групи прокурорів мали бути сплачені двома траншами. Перший - 15 тис. дол. США - як завдаток, решта (5 тис. дол. США) — перед скеруванням до суду укладених між ним як прокурором у кримінальному провадженні та підозрюваними угод про визнання винуватості.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваному запобіжного заходу, пов’язаного з триманням під вартою з альтернативою застави.

Нагадаємо, посадовця ГПУ викрито «на гарячому» та затримано 5 жовтня 2018 року.

Раніше повідомлялося, що громадянин, якого обвинувачують у вчиненні злочинів, запропонував співробітнику Генеральної прокуратури хабар у розмірі 15 тис. дол.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: