НАБУ виступає проти створення антикорупційної палати

НАБУ виступає проти створення антикорупційної палати
У бюро вважають, що альтернативи створенню антикорупційних судів не існує

У НАБУ переконані в необхідності створення в Україні антикорупційного суду

У НАБУ переконані, що створення антикорупційних палат не тільки не вирішить проблему відсутності вироків по топ-корупціонерам, але і поглибить її. Там вважають, що альтернативи створенню антикорупційних судів не існує.

Про це йдеться в заяві бюро, опублікованому на сайті відомства.

У НАБУ вважають, що «в ЗМІ та в середовищі міжнародних партнерів України окремими депутатами і чиновниками цілеспрямовано поширюється думка, що, нібито, створення окремого антикорупційного суду є невиправданим, витратним і тривалим процесом. В якості альтернативи противники антикорсуда пропонують створити антикорупційні палати при існуючих судах загальної юрисдикції».

У бюро допустили, що заява президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера, що Євросоюз вважає достатнім створення спеціальної антикорупційної палати, є «наслідком цілеспрямованої дезінформації».

У НАБУ переконані, що тільки створення в Україні антикорупційного суду забезпечить менше часу, та неупереджений розгляд справ по топ-корупціонерів, які розслідуються детективами бюро.

Там відзначили, що станом на початок липня 2017 року, з 75 кримінальних проваджень, які НАБУ і САП направили до суду, в 23- виробництвах судовий розгляд ще не розпочато. Судові вироки були винесені лише в 18 справах.

Проти створення антикорупційної палати виступила також міжнародна організація по боротьбі з корупцією Transparency International Україна.

Нагадаємо, президент Європейської комісії Жан Клод Юнкер заявляє, що Європейський союз виступає за створення в Україні антикорупційної палати.

Як відомо, сьогодні у Києві проходив саміт Україна - ЄС, на який прибули Туск і Юнкер. 

Читайте також матеріал «Главкома» Голова НАЗК Наталія Корчак: Складно пояснити працівнику, чому за 12–15 тисяч він повинен перевіряти декларацію Гройсмана

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: