Нацполіція почне перевірку пасажирського транспорту через смертельні ДТП

Нацполіція почне перевірку пасажирського транспорту через смертельні ДТП

З початку року 1237 людей загинули у ДТП, травми отримали 12,8 тисяч громадян

Національна поліція почне перевірку пасажирського транспорту, зокрема, його технічного стану через смертельні аварії на дорогах України.

Про це повідомив заступник голови Нацполіції, керівник Патрульної поліції Олександр Фацевич.

Департаменти патрульної поліції разом з територіальними підрозділами Укртрансбезпеки будуть перевіряти пасажирський транспорт.

Крім того, активізують роботу з виявлення нелегальних пасажирських перевізників та будуть ліквідовувати місця несанкціонованих автостанцій.

Фацевич повідомив, що лише вчора внаслідок дорожньо-транспортних пригод загинуло 26 людей. Водночас тільки у червні цього року на дорогах загинуло 223 людини, 2,5 тисячі – були травмовані. Загалом з початку року 1237 людей загинули у ДТП, травми отримали 12,8 тисяч громадян.

«Ситуація критична і ми маємо негайно її виправляти. У нас достатньо на це сил та засобів. В середньому за добу на патрулювання, зокрема, доріг державного значення, задіяно понад 1,5 тисячі поліцейських нарядів Департаменту патрульної поліції та груп реагування патрульної поліції з обласних підрозділів», - повідомив Олександр Фацевич.

Він додав, що відсьогодні керівництво Нацполіції дало доручення Департаменту патрульної поліції та територіальним підрозділам поліції в областях та місті Києві – разом з територіальними підрозділами «Укртрансбезпеки» організувати проведення спільних превентивних заходів щодо перевірки правил та вимог перевезення громадян пасажирським транспортом та його технічного стану.

Нагадаємо, 20 липня в Україні сталися дві масштабні смертельні ДТП з маршрутками: у Миколаївській області в аварії загинули п’ятеро громадян Білорусі, на Житомирщині внаслідок ДТП загинули 10 людей, ще 10 госпіталізовані.

Також на Хмельниччині у ДТП за участю вантажівки та легкового авто загинула родина з трьох осіб та ще одна дитина травмована.

Поліція Житомирщини затримала власника маршрутки, яка 20 липня зіштовхнулась із великогабаритною вантажівкою, внаслідок чого загинули 10 людей та ще 9 отримали травми різного ступеня тяжкості.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: